donderdag 20 oktober 2011

Bruiloften; een gruwel of niet?

Je broer, zus, vriend, vriendin, neef, nicht, oom, buurvrouw, collega... Iemand gaat trouwen. Hoera! Wat een feest.
De ene bruiloft is de andere nog niet, daar kan ontzettend veel verschil in zitten. Bruiloften waar kosten nog moeite voor worden gespaard of juist hele goedkope, kleine en intieme bruiloften. Het één hoeft niet perse beter of meer te zijn dan de ander. Een grootse bruiloft met een groot spetterend feest is misschien helemaal zo leuk nog niet in tegenstelling tot die ene bruiloft waar alleen een handvol goede vrienden en familie bij was.

Het leuke aan een bruiloft of juist het meest vreselijke zijn: “de stukjes”. U weet wel; de stukjes die ‘erbij horen’. Die stukjes van familie of vrienden. Zo’n vreselijk ABC wat niet te verstaan is Of een spel waarbij de helft niet meedoet of een enorme chaos doet laten ontstaan. Een toneelstukje live on stage om de bruid of bruidegom eens lekker een hak te zetten (want ja nu kan het) wat erg slecht is voorbereid. Of wat dacht je van een ge-wel-dig lied, waarvan iedereen de tekst krijgt om mee te zingen maar de melodie niet goed kent? Of een zelfgemaakt zeer amateuristisch filmpje. Ook zoiets. Iedereen die 'verplicht' staat te lachen, en "oh wat leuk" uitroept terwijl ze heel hard denken 'ik hoop dat ze dat niet bij mijn bruiloft doen'. Dat soort stukjes.

En dan, tsja, dan zit je in zo’n situatie. Eén van je beste vrienden gaat trouwen. Hartstikke leuk natuurlijk. Je wilt ook wel iets doen, want ja dat ‘hoort er toch bij’. Daarbij is het toch ook wel leuk als je jarenlang allerlei lief en leed gedeeld hebt met elkaar om dan de aanstaande bruid weleens even duidelijk wil maken waar ze aan begonnen is. (lees: de bruidegom eens lekker te kijk zetten, want dat is eigenlijk toch best leuk).
Je weet wel vanuit alle ervaringen in het verleden; een goed stukje begint bij een goede voorbereiding. Dus je begint alvast met denken. En denken. En denken... wat zal ik toch eens gaan doen?

Wedding

©JaneOnira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten