zondag 3 juni 2012

Waarom vrouwen een hekel aan andere vrouwen hebben


 “Wat een hoer” klinkt het minachtend uit de mond van een van mijn vriendinnen. Ik knik, ik ben het er roerend mee eens. Hoewel we haar niet kennen, hebben we ons oordeel al klaar. Ze is een hoer. Een tuthola. Een biatch. Stom. Idioot. Lelijk. Irritant. En nog zo veel meer negatiefs. Iets positiefs aan haar? Nee hoor, helemaal niets.
Wij vrouwen kunnen erg hard zijn voor andere vrouwen. Is er een attitude die je niet aanstaat? Dan is het oordeel al geveld.
In dit geval is er een meisje. Een meisje, iets jonger dan ons. Slank. Haren mooi gestyled. Netjes in de make-up. Onwijs mooie pumps. En met een strak glitterjurkje. Een jurkje met mouwtjes, een nog net degelijk decolleté, en van een nog net degelijke lengte. Hoewel ze vast niet onaardig is of zal zijn, mogen we haar niet. Geen woord gewisseld, maar we kunnen onze ogen niet van haar af houden. We kunnen er niets aan doen. Onze ogen worden automatisch naar haar getrokken. En niet alleen onze ogen. En dat is precies het probleem.
Haar kont. Dat is het grootste probleem. Of sterker nog; wat ze ermee doet. Al wiegend en schuddend met die billen staat ze op de dansvloer. Ze trekt de ogen van alle vrouwen. Vrouwen die, net als mijn vriendinnen en ik, haar ontzettend irritant vinden. Oké, ze heeft het figuur voor zo’n jurkje, maar is het dan nodig om zo met die billen te schudden? Kan het niet een klein beetje minder? En moet je dat gezicht zien dan. Het is echt geen mooie meid. Ze heeft die make-up hard nodig om er nog iets van te maken. Ze zal vast ook een ontzettend dom wicht zijn. En moet je die mannen zien kijken dan! Belachelijk! Zie je wel, hoe stom ze is. Ze loopt zo met haar kont te schudden dat het geen enkele man onberoerd laat. En dat irriteert alleen nog maar meer. Laat staan dat de plaats van deze billendans hoogstens ongepast is. Op een bruiloft dient alle aandacht naar de bruid te gaan, niet naar een of andere tuthola die daar toevallig ook is. Dan ga je niet zo met je billen lopen schudden. Dat doe je thuis, of in de discotheek, maar niet op een bruiloft. Hoogstens ongepast.
We vinden haar stom. Al zullen we dat alleen maar minachtend tegen elkaar zeggen. We vinden haar lelijk. We vinden haar irritant, dom en weet ik wat nog meer. Maar bovenal zijn we jaloers. Wij willen ook zo’n figuur. Wij willen ook zo kont die we op de juiste wijze weten te bewegen. Wij willen dat de ogen van onze mannen niet op haar kont gericht staan, maar op die van ons.
©JaneOnira

2 opmerkingen:

  1. Haha, echt grappig. Door de ogen van een vrouw geschreven. Weet je, ik zal naar jou kont kijken als je voor mij staat en niet naar dat schuddend misbaksel.

    BeantwoordenVerwijderen