zaterdag 12 november 2011

Hoera! De Sint is weer in het land!


Kinderen zijn al dagenlang rusteloos. Sinds het Sinterklaasjournaal van de week weer is begonnen worden er tekeningen gemaakt, liedjes gezongen en schoenen opgezocht. En vandaag was het dan zover; Sinterklaas kwam aan!
Dordrecht was het dit jaar waar de ‘echte’ nieuwe Sint zijn voet aan wal zette. Met een spannend verhaal waarbij Sinterklaas en zijn Pieten ook nog eens de verkeerde kant opgingen en het Grote Boek zoek was geraakt, kwam alles toch weer goed. Gelukkig maar.
Voor kinderen blijft dit een spannende tijd. Sinterklaas en zijn Pieten zijn toch wat enge maar tegelijkertijd ook leuke verschijningen. De spanning van het schoen zetten, cadeautjes en al het lekkere snoepgoed... Het is veel voor zo’n kinderhartje.
Maar wat een heerlijke tijd is het toch. Die spanningen die er heersen. Al dat lekkers om op te eten. de gezelligheid voor de buis waar op tv allerlei leuke en spannende dingen gebeuren. Met als hoogtepunt natuurlijk Pakjesavond waar je hoopt mooie cadeaus te krijgen. Om vervolgens even tot rust te komen tot het moment dat er de gezelligheid is rondom Kerst en wederom spanningen voor het vuurwerk met Oud en Nieuw.
Eerst deze tijd maar door zien te komen. Schoenen worden dagelijks gezet. Maar niet elke dag gevuld. De beste Sint kan natuurlijk niet elke dag langskomen, er wonen zoveel kindjes in het land! Af en toe eens wat lekkers in de schoen. Een keer een klein cadeautje. Met pakjesavond een zak vol met leuke en ook een paar praktische cadeaus. Geen dure zoals sommige kinderen dat krijgen, het moet wel leuk blijven. Lootjes trekken met vrienden. Opluchting dat er dit jaar wegens tijdgebrek bij iedereen geen surprise hoeft te worden gemaakt. Gaan rijmen omdat het gedicht wel gemaakt dient te worden. Cadeautjes inslaan voor de andere vriendengroep waar het Sinterklaasspel mee gevierd gaat worden. En ondertussen lekker veel (gevulde) speculaas, pepernoten, schuimpjes, kikkers en muizen opsnoepen. Wat een heerlijkheid. Enjoy!
©JaneOnira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten