donderdag 6 oktober 2011

RIP Steve Jobs

Steve Jobs is gisteren overleden. Vele mensen zullen hem kennen als DE man van Apple.

Ontstaan van Apple

In 1976 richtte Steve Jobs samen met 2 collega’s Apple op. In 1985 verliet hij het bedrijf, naar zeggen wegens onderlinge interne problemen.
In 1996 stond Apple er niet goed voor. Steve Jobs kwam terug en begon met het introduceren van vele producten. Deze man stond aan de wieg van de iPod, iPhone en iPad. Hij heeft mede Apple op de kaart gezet. En daarmee ook de hele wereld aan zijn voeten gelegd.

Ziekte

Helaas kampte de man met gezondheidsproblemen. Alle lange tijd kwakkelde hij met zijn gezondheid, heeft hij kanker en een tranpslantatie gehad, werd weer ziek en helaas is hij gisteravond overleden.

De I...

Het bedrijf was inmiddels al overgedragen, en moet nu dus verder zonder de kennis, kunde en idee├źn van deze man. Het schijnt dat hij overal altijd bovenop zat. Hij lette op de allerkleinste details en gebruiksgemak van het product, maar ook op de vormgeving en publiciteit. Dit maakte hem gehaat en geliefd. De draaiende motor van het bedrijf. Deze man heeft Apple groot gemaakt.

De wereld heeft veel te danken aan Apple

Absoluut. De iPod, iPhone en iPad zijn inmiddels onuitwisbaar in ieder straatbeeld. Kijk om je heen en je zal veel mensen met deze spullen zien rondlopen. En ik ook ben aangestoken door het ‘Apple’ virus. Heb je ooit gebruik gemaakt van een Apple, dan wil je nooit meer anders. Vergeet ook niet de computers en laptops. Apple onderscheidt zich in gebruikersgemak en vernieuwingen. Ik ben erg benieuwd of het bedrijf dat ook kan voortzetten zonder deze man.


Steve Jobs; Requiescat In Pace


http://www.volkskrant.nl/vk/nl/8487/Steve-Jobs/article/detail/2953347/2011/10/06/Jobs-was-een-briljante-CEO-maar-ook-een-heel-moeilijke-man.dhtml
http://www.bnr.nl/meernieuws/943212-1110/steve-jobs-leider-met-kort-lontje
http://www.nu.nl/internet/2634003/apple-oprichter-steve-jobs-overleden.html©JaneOnira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten