woensdag 19 oktober 2011

De hectiek van de week

Soms heb je ineens van die hectische periodes in je leven. Dat er ineens van alles moet en er van alles gebeurd. En dat dan ook nog eens tegelijkertijd. Uiteraard. Want als er iets gebeurd, moet er natuurlijk meteen nog heel veel meer gebeuren. Zodanig dat het leven even op de kop staat en je druk bent met van alles en niets. Weinig eten. Weinig slapen. Hard werken en tussendoor van alles doen en regelen.

Afgelopen week

was zo'n week. Zo'n hectische week met allerlei onvoorziene omstandigheden. Niets aan te doen. Knop omzetten en er doorheen gaan. Of je nou wilt of niet. Je moet jezelf er doorheen slaan want er zit niets anders op. Op zo'n moment kan je ook niet veel meer dan dat. Je gaat mee in de roes en in de flow. Niet teveel nadenken maar gewoon doen. Het allemaal maar over je heen laten komen en doen wat je moet doen.

Een nieuwe week

En zo ben je weer dagen verder. Alles komt ineens weer wat meer tot rust. De bezinning komt. Het nadenken ook wat overigens niet altijd even goed is voor een mens. Je kan jeelf er behoorlijk mee gekmaken, met dat nadenken. Je eigen brein die je wakker houdt of zenuwachtig maakt.
Net als de vermoeidheid die daar ineens is en de eetlust die ook wonderwel nog bestaat. Je slaapt een dag lang. Je eet weer eens een goede verse gezonde maaltijd. Je komt weer een beetje bij. Je schrijft hier en daar wat van je af. Je geeft het een plekje voor zover het nu kan. Afwachten op alles wat nog komen gaat. Accepteren dat je geen controle hebt, dat je er geen controle over kan uitoefenen. Het laten rust en doorgaan. Afwachten. Alles komt uiteindelijk weer helemaal goed.
Here I am again!

 Hectiek

©JaneOnira

Geen opmerkingen:

Een reactie posten