zaterdag 29 september 2012

Verkouden? Jippiejajeej!?


Hatsjie! Hatsjoe! Snotter de snotter. Ze snottert zich suf. Bah, wat vindt ze dat gevoel toch vreselijk. Ergens zou ze zich willen verstoppen in bed met een stapel films en pakken vol zakdoekjes. Maar helaas, dat zit er niet in. En aan de andere kant is dat ook goed, want je voelt jezelf vaak beter als je toch iets doet dan wanneer je lamlendig gaat zijn. Ze is vroeger ook zo vaak verkouden geweest, toen ging ze ook door. Ze moest wel, anders had ze heel wat school gemist. En na heel wat tegensputteren ging dat vaak ook wel, het viel altijd mee! Op de momenten dat het echt koorts werd, ja dan mocht ze thuis blijven. Achteraf denkt ze dat het best goed is geweest. Het heeft haar doorzettingsvermogen geleerd en om ze is niet snel klein te krijgen. Pas wanneer het echt niet gaat, of wanneer ze met volle liefde en aandacht wordt omringd, dan pas mag ze zich eraan toegeven dat ze zich eigenlijk beroerd voelt.
Voor anderen is dat weer anders, een verkoudheid wordt vaak ‘griep’ genoemd, terwijl een echte griep meer is dan een verkoudheid. Zo ook een collega van haar, die meldt zich altijd ziek met ‘griepklachten’ waar zij gewoon door zou werken. De reacties daarop zijn verschillend. De ene persoon vindt het hartstikke goed dat wanneer je niet lekker bent, je toch komt werken. De ander is bang aangestoken te worden. Tja, er is nooit een goed iets denkt ze bij zichzelf. Gelukkig hoeft ze daar nu even niet over na te denken, want ze is lekker vrij. En daar gaat ze van genieten ook. Hup, lekkere kloffie aan, tv aan en dvd’tje op...
Hatsjie!
©JaneOnira

2 opmerkingen:

  1. Ja Jane, die niestijd komt er weer aan: vallende blaadjes, glibberende fietspaden en warme chocomel met speculaas op de bank. Lekker onder een plaid en een leuke film. Ziek zijn is afschuwelijk, maar gelukkig gaat een gewone verkoudheid altijd weer over. Dat is het goede nieuws, ook al voel je je nu naar. En weet je: vaak maakt een een extra koekje het al iets minder erg! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen