zondag 24 juli 2016

De eerste stap

De eerste stap naar verandering. Wat is dat eigenlijk, die eerste stap? Is dat het moment dat je denkt ‘er moet iets veranderen’? Of is dat het moment waarop je ook daadwerkelijk besluit en uitspreekt dat er iets gaat veranderen? Of is dat het moment waarop je eindelijk een andere keus maakt om daadwerkelijk tot verandering te komen? Ik weet niet waar die eerste stap precies zit. Ik weet wel dat denken en doen twee verschillende zaken zijn.

Het denken aan verandering en alles wat je zou willen veranderen, is niet zo moeilijk. Het denken wordt pas moeilijk als je jezelf gaat afvragen hoe je dat veranderen dan precies gaat doen of aanpakken. Waarbij het denken nog een ding is, maar het daadwerkelijk doen… Tja, dat is niet eenvoudig.

Het is de strijd waar ik in zit. Ik wil veranderen. Ik uit naar anderen dat ik ga veranderen. Ik heb voor mijzelf besloten dat het allemaal maar anders moet. Ik weet eigenlijk alleen niet zo goed hoe. Hoe verander je? Hoe blijf je bewust van je eigen gevoel en de keuzes die je maakt? Waar begin je überhaupt?

HELP!
WAAR IS DE HANDLEIDING: IK WIL HET ANDERS AANPAKKEN?

Ik ben nu maar begonnen met eerst ruimte in mijn hoofd creëren. Een goed begin? Ik heb echt geen flauw idee. Ik weet alleen wel dat ik onrustig wordt van alle dingen wat ik van mezelf nog moet doen of waar ik aan moet denken. Dus ben ik ze nu beetje bij beetje (er komen steeds weer nieuwe dingen in mij op) aan het opschrijven. Om zo beetje bij beetje het lijstje af te werken. Of, misschien beter nog, te bekijken of hetgeen wat in mijn hoofd zit ook zo noodzakelijk is om aan te pakken en op welk termijn. Om dan vanuit daar doelen te maken?

Ik heb geen idee wat de beste manier is. Ik doe maar wat. In het kader van iets is beter dan niets, is dit in ieder geval iets. De eerste mini-stap naar verandering. Naar een beter leven.