donderdag 14 januari 2016

Leef het leven

Dagen vliegen voorbij. Zoveel te doen in zo weinig tijd. Ik zal prioriteiten moeten stellen en dingen moeten loslaten. Ik wil graag alles doen maar dat lukt me niet. Kan ik niet. Het is te veel. Veels te veel.

Ik kijk uit naar dagen met rust. Weer even ontspannen en tot mezelf komen. Even geen verplichtingen. Heerlijk lijkt me dat.

Feit is dat ik het allemaal mezelf aan doe. Het mezelf opleg. De eisen aan mezelf stel. Zelf bedenk wat ik allemaal wil doen, zonder te bedenken dat het ook een beetje veel is. Verkeerde prioriteiten. Laten liggen wat ik niet mag laten liggen. Te veel en daardoor te weinig focus.

Door te weinig focus glipt het tussen mijn vingers door. Nergens volledig aan toe komen, alles een beetje doen. Dat is niet goed. Niet meer.


Beter is van minder meer doen. Meer focussen. Op minder dingen, maar daardoor wel betere kwaliteit. Kwaliteit en genieten. Want ik zou moeten genieten. Niet vergeten te genieten. Want het leven schiet voorbij. De tijd gaat snel. Leef het leven. Ik vergeet het soms.

maandag 4 januari 2016

Nieuw jaar, nieuwe plannen

Het nieuwe jaar is begonnen. 2016 alweer. Time flies.

De jaarwisseling was gezellig, lekker knus thuis. Genietend van elkaar, het vuurwerk en de gezelligheid overal. Terugkijkend naar het afgelopen jaar, wat sentimenteel worden over mensen die gemist worden. Maar ook vooruit kijken op het nieuwe jaar. Een nieuw jaar vol nieuwe kansen.

Ik wil mijn energie terug. Ik wil mij energiek en fit kunnen voelen. Niet altijd maar zo moe en futloos zijn. Nee, aanpakken die hap. Niet afwachten. Niet achterover leunen. Niet denken dat het allemaal vanzelf komt aanwaaien. Dat gebeurt namelijk allemaal niet. Ik heb controle over mijn eigen leven. Genieten van het leven, energiek en niet veel aantrekken van wat andere mensen zouden kunnen denken of vinden. Mijn eigen plan trekken.

Gezonder leven is daarbij belangrijk. Minder snoepen, meer bewegen. Meer stil staan bij het moment. Meer durven en voor mezelf opkomen. Het wordt mijn jaar dit jaar. Ik wil een nieuwe baan. Ik wil verder met mijn leven. Ik wil verder gaan met leren en mezelf ontwikkelen.

Maar ik wil ook tijd genoeg nemen voor ontspanning. Elke week even tijd voor mezelf. Een boek lezen, met een tijdschrift hangen op de bank, naar de film of series kijken, kleuren, leren haken, misschien ooit eens een boek schrijven, en lekker uitgebreid douchen met de meest heerlijk ruikende producten. Ik verheug me er al op!


Zo’n jaarwisseling is een mooie tijd voor bezinning. Om weer even stil te staan bij het leven en wat je met en van het leven wil. Weer even op scherp. Plannen zijn er. 

Nu nog uitvoeren…