maandag 7 december 2015

Bleh

Hoe krijg je jezelf vrolijk en blij als je jezelf futloos en chagrijnig voelt? Als alles tegenzit en je nergens zin in hebt? Als je nog van alles wilt doen maar je er niet toe kan zetten? Als je stiekem jezelf een aantal dagen ziek wil melden om allerlei andere nuttige dingen te doen?

Dat de dagen zo kort zijn helpt ook niet erg tegen het futloze gevoel. ’s Ochtens vertrekken als het nog donker is. Thuiskomen ’s avonds als het weer donker is. Eten op de bank uit luiheid, in slaap vallen op de bank. Zuchtend weer op staan omdat er nog hard gestudeerd moet worden. Maar eerst nog even de keuken opruimen, vaatwasser aanzetten en een was ophangen. Je kijkt op de klok en het is alweer tijd om te gaan slapen.

Sjokkend de dagen door. Moeite met opstaan, gapen overdag. Niet goed kunnen concentreren en knikkebollen achter de computer. Blij een stukje te lopen. Sjok, sjok. Oladiejee. Vrolijk doen maar niet fit voelen. In bed willen kruipen. Naar huis willen gaan. Weinig gedaan krijgen. Nog maar eens even gapen.


Is dit de befaamde winterdip?

1 opmerking:

  1. Dit kinkt wel als het befaamde winterdipje ja ^^" Als ik ook maar een beetje chagrijnig ben met dit weer, heb ik echt gewoon helemaal nergens zin in.

    BeantwoordenVerwijderen