zondag 25 mei 2014

Long time no see


Nog steeds alive and kicking.
Druk. Druk in mijn hoofd, druk in mijn hart, druk in werk, druk thuis, druk in de cursus die ik volg. Druk is het woord in mijn leven op dit moment. Maar niet onoverkomelijk druk. Het is ook een soort onrust druk. Onrust om alles wat komen gaat en daar waar ik op zit te wachten. Spannende tijden. Spannende uitspraken. Dingen die te lang op zich laten wachten en dingen waar je zelf geen invloed op hebt.
Het is lastig als je jezelf maar moet overgeven aan de tijd en alles wat om je heen gebeurd. Om het niet in eigen hand te hebben. Om alles te doen wat je kan doen, om vervolgens maar verder ‘rustig’ af te wachten. ‘Maak je geen zorgen’, ‘maak je niet druk’. Lekker makkelijk gezegd. Maar ik hou vol. Want ik geloof in de goede afloop. Maar ondertussen, stiekem, jaagt het en jaagt het. Suist het door. Onrustig, zenuwachtig, gespannen. Maar de goede afloop gaat komen, dat weet ik zeker. Kan niet anders. Het moet en het zal.
Heel af en toe gaan mijn gedachten naar de ‘wat-als’ modus. Ik roep het snel een halt toe. Wat-als bestaat niet. Het is en zal zijn.
Drukte overheerst. Maar het komt, het komt. Alles komt zoals het komt. En het komt goed. Allemaal.

©2014, JaneOnira