woensdag 23 mei 2012

Even lekker niks


Haar hoofd ondersteund ze met haar rechterhand. Hij voelt zwaar aan. De vermoeidheid gaat haar parten spelen. Haar oogleden trillen en zakken langzaam naar beneden. Ze droomt weg. Droomt over alles en niets. Om vervolgens weer op te schrikken en zichzelf weer aan het werk te zetten; er is nog zoveel te doen!
Tijd tekort. Soms vraagt ze zich af waar ze alle tijd vandaan moet halen om alles gedaan te krijgen. Naast de hele lange to do list, is er ook nog iets als werk en een sociaal leven. Om ook maar niet over het huishouden te praten, ook daar moet ze hoognodig weer eens tijd voor maken.
Ze zucht. Eigenlijk zou nu buiten op het balkon willen zitten met een goed boek. Lekker lezen. Lekker even niksen. Maar er zijn belangrijkere dingen die op haar wachten. De belangrijke dingen waar ze maar een to do list van heeft gemaakt omdat ze anders het overzicht niet meer heeft.
Haar hoofd zit vol. Te vol eigenlijk. Te veel zorgen. Te veel nadenken. Te veel. En ook nog eens werk dat best wat energie vraagt. Ze moet nog erg zoeken en haar weg zien te vinden. Alles eigen maken. En och, op een gegeven moment komt het wel. Dan gaat het allemaal soepeler, makkelijker en kost het niet zo veel energie meer. Dan houdt ze echt tijd over om eens goed die to do list weg te werken.
Ergens is het ook wel goed. Lekker bezig zijn. Niet te veel tijd over hebben om te gaan piekeren. Actief zijn is ook goed voor een mens. Maar nu is ze moe, zo vreselijk moe. Het warme weer draagt daar zeker aan bij.
Ze klapt haar laptop dicht. Draait de to do list om en loopt de kamer uit. Het is goed. Zij gaat lekker even niksen.
©JaneOnira

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk. Soms is het nodig om gewoon even lekker te niksen. Het geeft je nieuwe energie. (als je het niet te vaak doet natuurlijk).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi einde van je column hoor Jane! Ik vraag me bij jou al die tijd nu al af of het autobiografisch is of niet, je blijft mysterieus!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha Karmanie, dank je wel! Je hebt waarschijnlijk geen idee wat voor compliment dat is ;) Maar om er antwoord op te geven... Soms wel, soms niet maar er zit altijd wel iets van mezelf in.

    BeantwoordenVerwijderen